[Film] Säljchefernas vanligaste utmaningar - och hur de löser dem

Topics: Social Selling Försäljningschefen

Fokus försäljningschefVilka är de största utmaningarna i din vardag som säljchef? Och hur tänker du lösa dem? Doidea ställde dessa frågor till några av deltagarna på upptaktsträffen för nya konceptet "Fokus försäljningschef". Se filmen med deras svar!

Ali Gaher, som är Head of Direct Sales (Nordea) på Nets jobbar dagligen med att få en bättre förståelse av människornas (och därmed kundernas) beteende. Han vill kunna presentera ett så heltäckande lösningsförslag som möjligt till sin ledningsgrupp, och samlar därför på sig kunskap.

Tim Gentele, Sales Manager på Yooba, vill nå till tillräckligt många potentiella kunder på så kort tid som möjligt. I samband med detta undrar han hur blandningen av digitala och analoga säljinsatser ska se ut. Han tänker inte satsa på enbart ett spår utan vill hitta den perfekta mixen.

Emil Westrin på Vainu däremot tänker på utmaningen att motivera sin säljkår. Han berättar att företaget förra året ringde 16 000 kalla samtal och nu sakta men säkert vill få in contentskapande i sina försäljningsprocesser.

David Nordin, som är Head of Intelligent Sales på Yooba, vill även han fortsätta forma och optimera säljprocesserna. Han tycker att social selling verkar vara ett lovande tillskott i försäljningen.

Vägen till en mer digital försäljning börjar med att varje säljare blir mer aktiv i digitala kanaler. Ladda ner vår guide här nedan där vi bjuder på konkreta tips kring hur din avdelning lyckas med det. Se även Jonaz Kumlanders presentation från "Fokus försäljningschef".

Click me