Följ vår blogg kring inbound marketing

Så sänker du bounce rate på din webbplats

   

 

"Bounce it. Bounce It. I'm about to throw a couple thousand!" Det är en av raderna i låten Bounce It av Juicy J. Och precis som rapparen säger är det ingen ovanlighet att kasta iväg tusenlappar även i den digitala världen. Men det behöver inte vara så!

Topics: Marknadschefen Webbutveckling Konvertering

3 tips för ökad användarvänlighet


En positiv användarupplevelse är nästan ett måste för att få din webbplats att leverera och din kommunikation att fungera som du vill. Det finns en hel uppsjö av saker som man bör titta på för att optimera besökarnas flöden. Både ur deras synvinkel så att de kan göra det de vill - och ur din så att de gör det du vill.

Topics: Webbutveckling Fokus marknadschef

Användarvänlighet - för en friktionsfri köpresa

Du lägger ner oändligt med tid på att skapa en kampanj. Det ska skapas buyer personas, byggas köpresor, konverteringsmaterial, landningssidor och call to action-knappar till de olika faserna.  När kampanjen sedan publiceras konverterar den ändå alldeles för dåligt. Vad kan du ha gjort för fel? 

Topics: Köpresa Webbutveckling

Effektivisera din webbanalys

Marknadsavdelningen har fått mejl. Din webmaster har äntligen hunnit lägga in det där scriptet i sajten du bad om förra veckan för att kunna tracka dina följare på sociala medier. Nu kan du börja med segmentering och analys av de senaste kampanjerna. Sedan hör du talas om ett nytt script som behövs för att hantera dina annonser och retargeting. Ännu ett mejl till din webmaster och ännu ett script i sajtens källkod och så fortsätter du. 

Topics: Marknadschefen Webbutveckling

10 anledningar att byta Content Management System - CMS


Ni har varit tillsammans så länge nu att du inte ens kommer ihåg hur du och ert CMS träffades. Det finns inga överraskningar längre, du kan CMS:et inifrån och ut. Frågorna kring er relation har börjat dyka upp: Vad har du gjort för mig på sista tiden?  Vilka konkreta tecken visar på att det är dags att byta Content Management System? Vad finns det för business case för ledning kring investeringen?

Denna bloggpost ska hjälpa dig att identifiera några av de painpoints som orsakar dig frustration och erbjuda vägledning om vad du kan göra för att gå vidare.

Topics: Marknadschefen Webbutveckling CMS

6 steg till en tillväxtfokuserad webb-utveckling

”- Älskar du din fru?.."

"- Nja, jag tänker åtminstone behålla henne…”

Se din egen webb som ett förhållande. Har den sett likadan ut varje dag i år efter år kan den bli lite tröttsam och tråkig. Visst fungerar det, och du kan behålla det så, men det tär. Förändring och utveckling är något som ständigt sker i samhället och det måste även din webb göra. 

Behåll inte din webb som den är bara för att det är bekvämt, skapa din egen morgondag idag! 

Topics: Marknadschefen Webbutveckling