Följ vår blogg kring inbound marketing

Inbound recruiting - rekrytera människor som blir er starkaste konkurrensfördel!

I genomsnitt kostar en felrekrytering 700 000 kronor...

En undersökning från PWC och Poolia visar att bara 45 procent av de stora företagens rekryteringar, och 52 procent av småföretagens rekryteringar, är mycket lyckade. Kan företag ta större ägandeskap av ledsgenerering av nya talanger själva?

Topics: Marknadschefen Inbound recruiting Rekrytering HR-chefen

Att nyttja det interna nätverket vid rekrytering!

Mycket händer inom HR- och rekryteringsbranschen just nu och kanske har spelare så som TeamTailor öppnat upp för transparens och agilitet till anställningsprocessen där man underlättar för företag att ta ägandeskap över talangdatabasen - som Åsa Daxberg skriver i sin bok Happy Talent - rekrytering som marknadsföring.

Dessa två i symbios finner jag intressant. Frågan blir då: hur kan man nyttja sitt varumärke vid rekrytering och ta ägandeskap över rekryteringsprocessen? Inbound marketing grundar sig i att attrahera potentiella kunder och utbilda dem och med hjälp av social sharing skapa en relation med dem. Det tar oss in på kraften av det interna nätverket på företaget. 

Topics: Inbound recruiting Rekrytering HR-chefen

14 frågor att ställa när du ska rekrytera en modern B2B säljare

 

Att rekrytera B2B-säljare är alltid en utmaning, framför allt när det gäller komplex relationsförsäljning. Vi på Doidea pratar löpande med säljchefer om deras utmaningar, och en av deras största problem är just rekrytering av säljare. Här kommer frågorna du bör ställa för att hitta rätt person till din organisation. 

Topics: Inbound Sales Rekrytering av Säljare Försäljningschefen Inbound recruiting Rekrytering HR-chefen

Rekrytera stjärnor genom att använda inbound marketingInbound marketing grundar sig i att skapa en relation med prospekts innan de ens vill köpa. Inget nytt koncept. Som gammal säljräv tog det kanske en och annan golfrunda och ”small talk” innan affären landade? Denna konversation har fått en plats på den digitala spelplanen, som kallas inbound marketing där man använder content marketing och social sharing för att bygga långsiktiga relationer. Alltså något så fundamentalt som att skapa goda relationer som bygger på tillit i en dialog i online kanaler. Kan detta användas i din rekryteringsprocess? Såklart! Du kan lita på att dina anställda och kunder har det bästa nätverket för att hitta dina nästa talanger, så hjälp dem med att dela ditt budskap och gör dem delaktiga i processen när ni ska bygga ert dream team!

Topics: Inbound recruiting Rekrytering HR-chefen