Följ vår blogg kring inbound marketing

Vilka företag passar inte oss på Doidea?

hjarta-passar-oss-099251-edited.pngNär det kommer till affärer finns det en sanning som många har svårt att acceptera: Alla kunder/leverantörer är inte en ”good fit” för varandra.

I vår värld vet vi exakt vilka vi är. Och vi vet också vilka kunder som älskar att jobba med oss. Varje dag kontaktar stora och små kunder oss från alla världens hörn och vill ha en dejt eller två för att avgöra om vi gillar varandra och borde gifta oss och jobba långsiktigt. 

Vi har gjort två insatser för att underlätta för dessa potentiella kunder.

 1. Vi har skapat ett dejtingpaket – Läs mer om det här! 
 2. Vi har skapat en lista på situationer som kunder befinner sig i, situationer som inte skapar rätt förutsättningar för "the perfect lovestory" mellan oss och er. 

Här kommer den:

 1. Ni är inte villiga att först skapa en strategi och sedan exekvera den.

Företag som kommer till oss för en enskild Linkedin-kampanj eller ett genomförande av ett evenemang, är inte en toppenmatch. Vi jobbar långsiktigt och enligt en satt övergripande strategi för ökad tillväxt – med exekvering i två ben; sälj och marknad.

 1. Ni har inte med er ledningen i satsningen.

Givet så är vårt dejtingpaket vår väg till buy-in från ledning, men erfarenheten visar oss att om ledning inte är villiga att vrida om organisationen från en marknads- och säljorganisation till ett revenueteam (ett säljteam som tillsammans med marknadsavdelningen jobbar mot mål som är uppsatta och förankrade i hela organisationen) så kanske vi inte trivs så bra tillsammans.

 1. Ni ser digital marknadsstrategi som något separat från affärsmålen i företaget

Vi är en helhetsleverantör som skapar affärsstrategier för att förflytta er till en ny plats gällande er kundkommunikation, paketering och leverans. Vi jobbar inte med ”digital strategi”, vi jobbar med strategi och exekvering för tillväxt. Känner du dig passionerad över samma saker som oss kommer vi att ha ett grymt äktenskap!

 1. Ni jobbar med en affär som är enkel, impulsdriven eller helt enkelt B2C-baserad.

Vi jobbar enbart med komplex B2B-försäljning och marknadsföring. Den typen av marknadsföring och försäljning som vi stöttar er med är en bra fit när kunden går igenom en köpresa och behöver bli utbildad. Det finns enormt många leverantörer som är grymma för B2C. Vi är inte det. :) 

 1. Ni önskar outsourca hela er marknadsföring.

Utan säljarna onboard i vår satsning, kommer vi inte att skapa affärer. Utan ledning med oss, så kommer vi inte att uppnå tillväxt. Utan ert team med oss är våra insatser meningslösa. Vi gillar teamwork och att ni vill växa in i den digitala världen tillsammans med oss. Teamwork är nyckeln till ett vackert hem, med en bra grund att stå på i vår relation. 

 1. Ni är inte villiga att ”go all in”.

Vi vill jobba med de bästa, mest villiga och hungriga kunderna. Om man inte är villig att ”go all in” i den nya digitala världen, så är vi inte en toppenmatch.

 1. Ni har ingen säljkår – ”alla jobbar ju lite med sälj.” 

Om det saknas en säljkår så finns det ingen mottagare av de potentiella kunderna som vi kommer att skapa tillsammans. Då faller hela idén. Vi behöver säljare hos er, då kommer vi att ha ett sjukt skönt partnerskap. Let's tie the knot. 

 1. Ni letar efter det billigaste alternativet.

Uppenbarligen finns det billigare konsulter än oss. Så om ni baserar de kommande insatserna i er tillväxtresa på billigaste priset, så kommer vi inte att trivas ihop. Men det är klart att ni vet att investering hänger ihop med utfall. :)

 1. Ni är inte öppna för en konkret ifrågasättande leverantör som öppet ger feedback. 

Vi gillar ärlighet. Vi mer än gillar det, vi känner att det är vår skyldighet att stötta er i att skapa tillväxt. Utan feedback och ifrågasättande av traditionella metoder, kommer vi inte att lyckas. Alla trivs inte med den typen av feedback. Då är vi inte en ”good fit” för varandra. 

Igen, om du fortfarande känner att du vill gå på dejt - läs mer om hur vi går tillväga här!

Topics: Doidea