Följ vår blogg kring inbound marketing

[Inspiratör & Entreprenör] 10 framgångsfaktorer med Oskar Svärd

Oskar_Svrd-327082-edited.jpeg

I artikelserien Inspiratör & entreprenör intervjuar jag härliga människor som hals över huvud kastat sig in i entreprenörskapet. Alla får samma frågor, men svaren kan skilja åt sig rejält då och då. Dagens inspiratör i artikelserien är Oskar Svärd, en stjärna i skidspåren och inspirerande entreprenör. Oskar är en av medgrundarna till Optima Ski, ett nätverk för motionärer som vill förbättra sin träning. Fokus är för tillfället främst på längdskidåkning, då de flest coacher inom Optima är framstående inom just det.

1. Vad drömde 10-åriga Oskar Svärd om?
Det var nog mest idrott då, närmare sagt fotboll! Jag lekte att jag var Maradona och spelade varje rast på skolan, med Tvärreds IF och skulle bli stor fotbollsspelare.

2. Kan du beskriva vad du gör på dagarna med högst tre meningar?
Mitt år ser väldigt olika ut så det är inte helt lätt att besvara. Vår och sommar är det fokus på både mitt jobb i Försvarsmakten och träning. Under hösten och vintern är fokus på träning och tävling. En vanlig dag innebär i rangordning:  frukost, skidvallning, två till tre timmars träning, stretching, lunch, lite mejljobb, vila/sova, eftermiddagsmåltid, skidvallning, två timmars träning, stretching, middag. Slutligen går jag tidigt i säng, nöjd och glad!

3. Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen? Vad är din morgonrutin för en lyckosam och effektiv dag?
Jag är morgonpigg av mig. Min morgon ska gå snabbt och vara effektiv. Jag hoppar upp ur sängen och fixar frukostgröten. En bra frukost ger mig en bra dag!

4. Vad är dina visdomsord för att bygga ett dreamteam omkring dig?
Jag gör väldigt mycket jobb ensam men visst är jag i behov av att ha duktigt folk runt omkring mig. Allt från massör, vallare, coach och drickalangare på lopp. Här jobbar jag med folk som vill (som är motiverade), som är noggranna och alltid gör sitt bästa.

5. Vilken bok/blogg skulle du rekommendera alla att läsa?
Är man intresserad av skidor skulle jag tipsa om www.optimaski.com Här bjuder jag och övriga i Optima Ski med oss av våra kunskaper inom allt som rör skidåkning. Inte bara skidåkning egentligen utan även allmänt om träning och kost. Ett nätverk för individen att förbättra sina träningsinsatser.

6. Vad är ditt varför (inspiration ifrån Simon Sinek)? Vad är det som driver dig framåt? 
Jag vill testa gränser, se hur långt det går att nå! Hur hårt kan jag träna, vad ska jag träna, vad kan jag utveckla för att bli bättre? Vasaloppet driver mig också framåt varje dag. Jag har levt med viljan att vinna Vasaloppet i över 15 års tid och den viljan finns fortsatt där!

7. Hur har digitaliseringens framfart påverkat ditt sätt att arbeta med ditt varumärke?
Det här är inte min starkaste sida men jag jobbar med Facebook, Instagram och hemsida för att profilera mina sponsorer och att dela med mig om det jag får vara med om och också för att ge tips kring träning, tävling, teknik, kost och så vidare.

8. Hur mycket inspiratör är du från en skala från 1-10?
Det lämnar jag till andra att svara på. Men jag gillar verkligen att dela med mig om det jag fått vara med om genom idrotten och vägen fram till att lyckas med de målen jag sätter upp!

9. Hur mycket "doer" eller arbetsnarkoman är du på en skala från 1-10? 
Jag är skidåkare dygnet runt i stort sett 365 dagar om året. Jag är en "doer" fullt ut!

10. Vilka tre råd skulle du ge till unga Oskar Svärd med den vetskapen du besitter idag? 
Oj, det var svårt. Jag skulle säga att allt är möjligt! Det är upp till dig vart och vad du vill nå. Det finns olika vägar att gå i livet, men ska man lyckas inom idrott, då är det hårt arbete som krävs. Det finns inga genvägar till framgång!

Kul att just du tittade in och läste denna artikel. För att du inte ska missa nästa artikel om en härlig inspiratör, så rekommenderar jag att du prenumererar på bloggen. Annars kan du kika in här och följa "taggen" INSPIRATÖR & ENTREPRENÖR så kan du läsa alla artiklar som vi lägger upp.

Go DO your thing!  

PRENUMERERA PÅ BLOGGEN

Topics: INSPIRATÖR & ENTREPRENÖR